Kutyaparkoltató lehet a következő magyar siker-startup

Igényes és kompakt kutyaparkoltató megoldást fejlesztett az innovációra nyitott és a felelős kutyatartás iránt elkötelezett kiskereskedelmi egységeknek a kutyaparkolo.hu /Future Planner Development Kft./

 

  • Az új magyar fejlesztés eredményeként nem kell otthon és főleg nem kell a kocsiban hagyni többé a család kedvencét.
  • A Kutyaparkolónak köszönhetően mostantól biztonságosan, professzionális körülmények között hagyhatják kedvenceiket a felelős tulajdonosok.
  • A kutyaparkolók olyan, speciálisan a kutyák parkoltatására kialakított kennelek, melyek további biztonsági, egészségügyi és kényelmi szolgáltatást is magukba foglalnak.
  • A kutyaparkolóval olyan hozzáadott értékű szolgáltatást nyújthatnak a kutyabarát bevásárlóközpontok, üzletek és vendéglátóipar egységek, mellyel tovább növelhetik vásárlóik elégedettségét.
 
kutyaparkolo3.png

Az utóbbi években rendre nagy port kavartak a leparkolt autóban hagyott házi kedvencek szenvedéseiről szóló hírek. Napjaink szélsőséges időjárása miatt már rövid idő alatt is végzetes lehet egy kutyának, ha a felforrósodott utastérben magára marad, s bár nagy a négylábúak tűrőképessége, attól, hogy nem pusztulnak bele, még komoly személyiségzavarokat okozhat náluk a hőguta, emiatt pedig igen veszélyessé válhatnak.

Mindeddig a városi környezetben sem állt rendelkezésre olyan megoldás a kutyás társadalom számára, mely lehetőséget adott volna vásárlási tevékenységük alatt állataik biztonságos és alapvető igényeket kielégítő elhelyezésére, hiszen gyakorlatilag csak az állat kikötésére lenne lehetőség a boltok és üzletek előtt. Kisméretű kutyák esetében azonban gyakori a lopás, nagytestű kutyák esetében pedig a bántalmazás, továbbá a veszélyeztetés lehetősége is felmerül a járókelőkre vonatkozóan. Ráadásul, néhány kivételtől eltekintve, tilos kutyákat közterületen kikötni vagy szabadon engedni, a közterület-felügyelet komoly összeggel bünteti a szabálysértést. Az a gazda, aki nem figyel kellőképpen kedvencére, az állatkínzás bűncselekményét követheti el, amelyért akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Erre az égető problémára talált megoldást a kutyaparkolo.hu /Future Planner Development Kft./: a hazai startup által kifejlesztett Kutyaparkoló professzionális választ ad a közterületi kutyaparkoltatás kérdésére. A szolgáltatás – melynek fejlesztésében részt vett a felelős kutyatartást népszerűsítő EB OVO Egyesület, awww.kutyabarathelyek.hu, valamint a kenneleket, kutyaházakat és kiegészítőket gyártó SINB Kft. is – a kutyás közösséggel közösen került kialakításra, biztosítva a hosszú távú fenntarthatóságot.

A kutyaparkoló ötletét a tervező szerint az IKEA áruházlánc három évvel ezelőtti, németországi megoldása ihlette. Akkor a bútorgyár a kölni áruháza előtt rendszeresített raklapokból és műfűből készült kutyaparkolót. Az ötletet kitörő örömmel fogadták, de az idők során kiderült, sok gyermekbetegséggel küzd. A műfű ugyanis nehezen tartható tisztán, ráadásul a kutyák nincsenek elzárva, ezért a bolt előtti kikötésben rejlő veszélyek ugyanúgy érvényesek maradtak.

 A kutyaparkolo.hu megoldása lényegesen többet nyújt, mint a svéd vállalat kezdetleges kutyaparkolója, hiszen a speciálisan kialakított, zárt kennelek telepítését és tisztítását vevőcsalogató szolgáltatáscsomagba rendezte. Az akár nagytestű kutyák befogadására is alkalmas kennelek, valamint az igazán óriási ebeknek tervezett „szigetek” kutyabarát anyagból készülnek, megóvják a kutyákat csapadéktól vagy a tűző naptól, és biztonságban tartják őket az esetleges tolvajoktól vagy állatkínzóktól. A parányi élősködők miatt sem kell aggódni, hiszen a kennelek ultrahangos kullancs- és bolhariasztóval is fel vannak szerelve és természetesen nem hiányozhat belőlük az itatótálka sem.

A magyar vállalat ötlete iránt komoly érdeklődés mutatkozik a nagy élelmiszerláncoknál, jelenleg több bolthálózattal is folynak a tárgyalások. Nagy kérdés, hogy ki lesz az első olyan felelős hálózat vagy multi lánc, aki bevezeti a kutyaparkolót és tényleg átfogó megoldást kínál a kutyás társadalom kiemelkedő problémájára!

Sajtóközlemény