Kutya-elsősegélyben segít az okostelefon alkalmazás

Új tartalommal bővül és már iOS-en is elérhető a Vigyél Haza kutyakereső applikáció

 

Három új fejlesztéssel ünnepli születésnapját a Vigyél Haza kutyakereső alkalmazás. A Vigyél Haza Alapítvány és a Telenor együttműködésében fejlesztett egyedülálló applikáció elveszett kutyánk megtalálásában, új eb örökbefogadásban, kutyabarát szállás és étterem keresésben és mostantól kutya-elsősegélynyújtásban is azonnali segítséget nyújt.

 

Az új lehetőség nem csak a kedvencek életét mentheti meg, hanem általánosságban is felkészíti a gazdikat minden nem várt esetre, amikor a kedvencük testi épsége az ő hozzáértésükön múlhat.

 

A Vigyél Haza kutyakereső okostelefon alkalmazás két évvel ezelőtt mutatkozott be a nagyközönség előtt, majd rögtön az első hetekben több mint 10 000 felhasználó töltötte le, később ez a szám átlépte a 21 000-et. Eddig 4711 felelős gazdi töltötte fel a rendszerbe saját kutyáját, hogy ha az netán elkóborolna, azonnal értesíthesse erről a közelben tartózkodókat. 348 olyan házi kedvenc van jelenleg regisztrálva, akiket kóborolni láttak valahol a közelmúltban, illetve, akiket megtalálójuk átmenetileg befogadott, és összesen 67 elveszett négylábút keres a gazdija. Máig összesen 32 menhely, állatvédő szervezet regisztrálta jelenleg 1010 gazdira váró ebét, ezzel együtt mindösszesen 6136 állatot tart nyilván a rendszer pillanatnyilag.

 

2015 augusztusára, az alkalmazás második születésnapjára a programot üzemeltető Vigyél Haza Alapítvány és a Telenor három frissítéssel készült a felhasználóknak:

 

-          Az alkalmazás kutya-elsősegély oktatóanyaggal egészült ki, ami alapján azonnali segítséget nyújthatunk bajbajutott vagy sérült állatoknak, akár életüket is megmentve ezzel.

-          Az alkalmazás teljes funkcionalitásában elérhetővé vált iPhone okostelefonokon is (iOS rendszeren), amely 2015. augusztus 26-tól tölthető le.

-          Az alkalmazást automatikusan érzékeli, ha angol nyelvű készülékre töltik le, így tartalma is ezen a nyelven jelenik meg, így szélesíti a lehetséges felhasználók körét.


„Az alkalmazás adatbázisa, folyamatosan bővül. Már több száz kutyabarát szállás, étterem, kávézó és kutyafuttató található itt, melyet partnerünk, a Kutyabarát.hu gyűjtött össze és folyamatosan frissít. További újdonság, hogy mostantól már nem csupán a szálláshelyek, de az éttermek és kutyafuttatók képei is megtekintetőek az alkalmazásban, megkönnyítve ezzel a választást.  A Kutyaelsősegély szakmai anyagát Kis Anna segített összeállítani, aki hasonló tárgyú tanfolyamaival, könyvével megbecsült szereplője az állatbarát közösségnek.” – mondta el Óvári András, a Vigyél Haza Alapítvány alapítója.

 

„Ma a Telenornál értékesített készülékek 80%-a okostelefon, kétharmaduk a leggyorsabb Hipernet elérésére képes, a kutyákat pedig szinte mindenki szereti, így ezek együtt egyértelművé tették, hogy technológiai hátterünket az alapítvány szakértelmével ötvözve egy jó ügyet tudunk szolgálni. A Vigyél Haza alkalmazással egy régóta fennálló társadalmi kérdésre tudunk előremutató, széles körben elérhető megoldást kínálni.” – tette hozzá Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

 

Bővebb információ a Vigyél Haza Alapítványról: http://vigyelhaza.hu

Az alkalmazás elérhető a Google Play-en és az App Store-ban.