Szélmalom kennel

WP-002241.jpg

A dobermann fajtával először kutyakiállításon találkoztam, nagyon megtetszett a fajta, így a 90-es évek közepén egy nagyon jó tenyésztőtől vásároltam egy kis szuka kutyát, ő volt a Szélmalom kennelem alapító kutyája.
Saját tenyészetemből kikerülő kutyák eredményesen szerepeltek kiállításokon, így 2012-ben Bronzkoszorús Mestertenyésztői címet értem el.
 
Jelenleg kennelemben 3 barna szuka kutya él, Tini a többszörös Champion, HPO II. munkavizsgás kutyám 8 éves, Gigi 3 éves, ő  HPO I. többszörös osztálygyőztes barna kutyám és Zoé 1,5 éves Bh vizsgás, tenyészszemlés, kiállításokon eredményesen szerepelő kutyám.
 
A kiállítások mellett a kutyák kiképzése is nagyon fontos számomra, a dobermann egy munkakutya, mely képességeit maximálisan ki kell használni, úgymint az engedelmes vagy az őrző-védő feladatok megtanításában. Ez a fajta nagyon mozgásigényes, agilis, figyelmes, éber, könnyen motiválható. Nagyon jó házőrző, a gyermekeket szereti.
Saját kutyáimat magam képzem, vizsgáztatom, az elért eredmények alapján 2011-ben Bronzkoszorús Mesterkiképző címet kaptam elismerésül.
 
Kinek is ajánlom  dobermannt?  Azoknak, akik első látásra beleszeretnek, nemcsak a kutya küllemébe, hanem a belsejébe is. A nagy barna szemeikbe, intelligenciájukba, de egyúttal az érzékeny lelkükbe is. 
 
Ferenczi Sándorné
Karcag