Szabó Laura - Gödöllői Kutyasport Központ

| 2014.04.08

Születésemtől fogva tudom, hogy az én életem csak a kutyákról szólhat. Felnőtt fejjel már azt is tudtam, hogy ezen belül a tanítás az, ami a szívemhez közel áll.

 

A Gödöllői Kutyasport Központ oktatója, tanfolyamszervezője vagyok. Itt egy fantasztikus oktatói gárdának a tagjává válhattam, ahol garantált a jókedv, és mindenki segítőkész a másikkal.

Iskolánkban számos foglalkozás közül válogathatnak a gazdik egészen a kezdőktől a profikig:

Alapfokú-, középfokú-, felsőfokú-, kölcsön-kutyás tanfolyamok; őrző-védő-, speciál-, klub-, egyéni-, nyomkövető-, flyball-, agility foglalkozások, kutyaovi...

Annak a gazdinak, aki eljut hozzánk, megpróbáljuk a hozzá és kutyájához legközelebb álló sportot megtalálni, így mindketten aktívan és hasznosan tudják eltölteni szabadidejüket. És ami a legfontosabb: EGYÜTT!

Iskolánkon több, magasan képzett oktató van, így minden területnek megvan a maga specialistája, így akár verseny szintig is eljuthat bárki kutyájával.

 

A ROTTWEILER számomra egy tudatos választás volt 14 évesen, azóta is ennek a fajtának a szerelmese vagyok. Jelenleg két szuka kutyám van. Egyikükkel a filmezés területén tevékenykedünk, míg a másikkal az IPO sport világában dolgozunk.

Dóka Zsuzsival 2010-ben elindítottuk a Baráti Rottweiler Találkozót, mely évről évre több látogatót vonz. Számunkra ez a rendezvény azért is fontos, mivel a média által sugárzott kép a rottweilerekről egy hamis sztereotípiát közvetít. Pedig kiváló családi-, gyermekszerető kutyák. Méreténél, erejénél és funkciójánál fogva azonban igen lényeges, hogy tartásukra alkalmas, kutyával foglalkozni akaró és tudó személy válassza ezt a fajtát.

 

Filmes munkáim kapcsán rengeteg más fajtájú állattal is dolgozok (patkány, kacsa, gerle, nyúl, macska, vaddisznó, tehén, szarvas…), amit a kutyák képzése során is tudok hasznosítani. Örök emlék és tanulság marad az a film, ahol 280 kutyával forgattunk együtt.

Laura