Nézd meg, mit csinál egy klónozott kutya! - videó

Nézd meg, mit csinál egy klónozott kutya! - videó

 
Megszületett Nagy-Britannia első klónozott kiskutyája, mini Winnie, a tacskó. Az apró négylábú egyelőre Dél-Koreában van, ahol a klónozást elvégezték, amely egyébként 60 ezer angol fontba (22 millió forintba) került.
 

Gazdájának, Rebecca Smith-nek (29) nem kellett kifizetnie a hatalmas összeget, a biotechnológiai cég ugyanis versenyt hirdetett kisállat tulajdonosoknak, és ő volt a szerencsés nyertes. Ezután mintát vettek kutyája bőréből, folyékony nitrogénba tették, és Dél-Koreába küldték. Ott egy másik tacskó petesejtjével egyesítetve létrehoztak egy klónozott embriót, amelyet egy másik négylábú kihordott a méhében.

 


Rebeccának egy 12 éves tacskója van, Winnie. – Mi, britek nagyon szorosan kötődünk a kutyáinkhoz, személy szerint én is. A kis jövevény pontosan úgy néz ki, mint Winnie. Nagyon fogom szeretni – mondta. A klónozásra Dél-Koreába utazott, de ahhoz, hogy újra találkozzon a kiskutyával, még hat hónapot várnia kell a szigorú brit törvények miatt.

 

A Daily Mirror írásából kiderül, hogy szakértők szerint a kutyák személyisége azt tükrözi vissza, ahogyan nevelik őket, ahogyan bánnak velük, vagyis nincs arra garancia, hogy egy klónozott kutya ugyanolyan lesz, mint a „mintapéldány" volt.