A kölyökkutya táplálása 1.

Kölyök kutya táplálása

A kutyakölyök vásárlás után a legnagyobb problémát szokta jelenteni, mit adjon az új tulaj a kiskutyának enni. Szerencsés esetben, és amennyiben egy felelős, gondos tenyésztőtől vásárolják a kölyköt a hasznos tanácsok mellett kutyaeledelt is kapnak ajándékba, mely 1-2 hétre megoldja ezt a problémát.

 

Az új tulajdonosokat különböző internetes fórumokon, az állatorvosnál vagy a pet shop-okban további tanácsokkal látják el, ezek az információk azonban általában teljesen eltérnek egymástól és a tenyésztő által javasolttól. Miután a kiskutya rájön, hogy újdonsült otthonában a  gazdik mindent megtesznek annak érdekében, hogy őt elkényeztessék, pár nappal érkezése után sokszor válogatni kezd, és ezzel amennyiben nem következetes az egész család, sikeresen eléri, hogy megkapja azokat a falatokat, amikre vágyik. Innentől fogva pedig elég nehéz lesz elérni, hogy ne válogasson és megegye a szárazeledelt, ami tartalmazza azokat az anyagokat amire fejlődéséhez szüksége van.

 Kölyök kutya táplálása

Házikoszt vagy kutyatáp?

Sokan azt mondják, hogy 20-30 éve a kutyák nem tudták mi az a szárazeledel, mégis egészségesek voltak és boldogan éltek. Az évek alatt a világgal együtt a kutyák is változtak. Ma már tervszerű párosítással, gondos gazdák kezei közé születnek a kiskutyák. A kutyákkal a legszorosabb társállati viszonyt alakította ki az ember, bevitte magához a városba, lakásba, a fajták szinte mind elveszítették eredeti funkciójukat, „emberiesítjük őket”. A kutyák általában kevesebbet mozognak, és a legnagyobb változás, hogy azt eszik, amit az ember ad nekik. Ezért nagyon fontos, amennyiben szeretnénk, hogy az emberek és kedvenc állataik között kialakult bensőséges kapcsolatot gazdagítsuk és meghosszabbítsuk, úgy a lehető legjobbat adjuk nekik! Az eledel tartalmazza mindazon vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, melyekre kutyánknak szüksége van, illetve könnyen emészthető és ízletes legyen! Ezt a teljesértékű kutyaeledelek etetésével tudjuk megadni nekik. 

Kölyök kutya táplálása

Hol szerezzük be a kutyaeledelt?

Amennyiben egy igényes tenyésztőtől vásárlunk kiskutyát, ő a legjobb minőségű kutyaeledelt fogja ajánlani. Az itt kapott tanácsokat érdemes megfogadni, felkeresni egy olyan állateledel szaküzletet, ahol a továbbiakban is be lehet szerezni ezt a fajta tápot, és az állatorvost tájékoztatni arról, mit eszik kutyánk. Bármilyen probléma felmerül, nem eszi meg a tápot, válogat, stb. érdemes a tenyésztőt megkérdezni, mit tegyünk. Amennyiben ilyen jellegű tájékoztatást nem kapnak, amikor elhozzák a kiskutyát, vagy csak egy márkanevet mondanak, érdemes kikérni az állatorvos tanácsát, hiszen az első út a kölyökkutyával ide kell vezessen. Az állatorvosoknál mindig a legjobb minőségű, és a kölyökkutya igényeinek legjobban megfelelő tápot fogjuk kapni, így érdemes lesz a továbbiakban is azzal folytatni az etetést. Nagyobb a választék az állateledel szaküzletekben, áruházakban, webáruházakban azonban itt elég nehéz a kezdőknek a legjobb minőségűt kiválasztani.

Kölyök kutya táplálása