Felakasztotta a kutyáját, mert elkóborolt

Elzárást indítványoz az ügyészség egy kiskunfélegyházi férfival szemben, aki tavaly karácsonykor felakasztotta saját kutyáját.

Dr. Schmidt Gábortól, a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, a 33 éves férfi azután vetemedett a bűncselekményre, hogy tavaly december 26-án délelőtt egyébként jámbor természetű kutyája átment a kerítésen a szomszéd telekre és ezt a szomszédok jelezték neki.
A vádlott a nagytestű keverék eb nyakára tekerte a kötelet, és kertjében úgy akasztotta fel egy fára a kutyát, hogy annak hátsó lábai terhelve érintették a talajt, ezért a hurok egyre fokozódó feszülésétől az állat körülbelül tíz percig fuldoklott, majd eszméletét vesztette és elpusztult. 
 
- Az elhúzódó fuldoklás miatt különös szenvedéssel járt a kutya kimúlása. Az eseményeknek mindvégig szemtanúi voltak a vádlott telekszomszédai, akiket a cselekmény mélyen felháborított, arról fényképfelvételt is készítettek - mondta a vádhatóság sajtószóvivője.
A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben. A vádlott szabadlábon védekezik, vele szemben elzárás kiszabását indítványozta az ügyészség. Bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.