ROTTWEILER

roti1.JPG

Németországból származó őrző-védő kutyafajta, melyet haszonállatok őrzésére neveltek, az egyik legintelligensebb kutyafajta. Ősei marhaterelő és őrző kutyák voltak. Nevét a németországi Rottweil városáról kapta.Hazánkban az első rottweilert hivatalosan Süli Attila és Krausz Győző vásárolta, illetve kezdte tenyészteni 1970-ben.  Aki egészséges és jó idegrendszerű kutyát szeretne, csakis megbízható tapasztalt tenyésztőtől vásároljon kölyköt, így választottjával 10-12 boldog évet tölthet együtt. Rossz hírével ellentétben, mely szerint agresszív állat, a rottweiler tökéletesen megbízható, nyugodt kutya. Nem ideges természetű, az idegenekkel azonban távolságtartó és ezen nem is fog változtatni soha. Tulajdonképpen így érzi magát biztonságban. Akit viszont közelebb enged magához,  azzal örökre szóló kapcsolatot, barátságot köt. „Aki egyszer kivívta haragját, soha többé nem szerezheti vissza a bizalmát!”

roti2.JPG

Tökéletes fegyelemre kell nevelni. Kiképzésekor sose alkalmazzunk erőszakot. Nem szabad láncon tartani, mivel az agresszív viselkedést válthat ki belőle.  A rottweilerek nagyon szeretik, ha beszélnek hozzájuk, mert megérzik a gazdájuk és köztük kialakult szeretetet, közelséget. Ösztönösen megérzi, mikor és mit kell tennie ahhoz, hogy dolgai jól alakuljanak. Meg tudja különböztetni, hogy mi a jó, és mi a rossz, ezzel mindig sikerülhet kivívnia környezete elismerését és bizalmát.

A rottweiler gazdája éppen annyira komoly és határozott, mint a kutyája, s lehetőleg korábbi kutyás tapasztalattal rendelkezik. Elegendő időt tud szánni kutyájára, annak nevelésére, képzésére, csakis így tudja majd megfelelően irányítani kedvencét.

roti3.JPG

Két rottweiler boldog gazdájaként és a legnagyobb rottweiler közösségi oldal vezetőjeként órákig tudnék mesélni, sztorizni kedvenc fajtámról. Ha érdekel, ha szereted, kedveled a rottweilert, szeretnél többet megtudni erről az intelligens kutyafajtáról, látogass el oldalunkra.

Töreki Tibor

 http://rottweilerclub.network.hu/

roti4.JPG