Berni pásztorkutya - Berner Sennenhund Hajdúsági-Angyali Berni Kennel

berni pásztorkutya
A fajta Svájcból származik. A római légiósok általános gazdasági és tejeskocsi húzó kutyaként használták.
Jellemét tekintve igazi családi kutya. Kis mackó akit a család apraja-nagyja szeret és nem bánja ha a kisebbek a rajta játszanak, a fülét húzzák. Végtelen türelmes,nyugodt és jó indulatú fajta. De a házőrzésben is megállja a helyét, nem lehet rá panasz.A hangján kívül már a termetével is elrémiszti a hívatlan látogatókat. Különleges 3 színű (tricolor) megjelenése miatt nincs olyan illető akit ne fogna meg első látásra a szépségük és eleganciájuk.
Aki ezt a fajtát választja társául egy életen át a fajta szerelmese lesz. Nagyon okosak és könnyen tanulnak. Többgazdás így mindenkire hallgat a családban. A fajtát annak érdemes választani aki egy társat szeretne a családjába.Különösen kisebb gyerekes családoknak is nyugodt szívvel ajánlhatjuk. Ennek a kutyafajtának lelke van. Szeret a család közelében lenni, szemmel tartani a történéseket.Nem kifejezetten pörgős, aktív fajtáról van szó, de szívesen tart a családdal a kirándulások alkalmával. 
 
berni pásztorkutya
A mackós termete ellenére a fenntartása nem olyan magas mint amit elsőre gondolnánk amint meglátjuk őket.
A szőrük sem igényel jelentősebb gondozást hetente-kéthetente 1x elegendő alaposan átfésülni. Nem olyan fajta aki hullajtaná a szőrét a vedlési időszakon kívül. Aki igazi családi kutyát szeretne ebben a fajtában nem fog csalódni! Viszont érdemes tenyészetből négylábú családtagot választani hiszen 10-12 évre választunk társat és így nyugodt szívvel, egészséges, életvidám kölyköt vásárolhatunk.
 
 
Hajdúsági-Angyali Berni Kennel és Kutyakozmetika
 
berni pásztorkutya