Nyaralás kutyával: utazás előtt – 2. rész

Előző bejegyzésünkben a kedvenccel tervezett közös utazás megszervezéséhez kaphattatok tanácsokat, a második részben pedig azt járjuk körül, hogy mire kell nyaralás közben odafigyelnünk, ha kutyánkkal kelünk útra.

„Házi patika” összeállítása

Az utazás előtt mindenképp keressük fel házi kedvencünk állatorvosát. Kérjünk tanácsot és segítséget egy személyre szabott, kézi „gyógyszertár” összeállításához. Természetesen útnak csak egészséges állattal induljunk, azonban nem árt felkészülni néhány eshetőségre. Amennyiben kedvencünk bármilyen betegségben szenved, kúraszerűen vagy tartósan gyógyszert szed, kérjük ki állatorvosunk véleményét az utazással kapcsolatban. Ha nincsen akadálya, akkor szerezzük be a megfelelő gyógyszereket, és jegyezzük fel az adagolást! Folyamatos gyógyszeres kezelést igénylő állat esetén – amennyiben ragaszkodunk az utazáshoz, és tisztában vagyunk ennek veszélyeivel –, vigyünk megfelelő mennyiséget az adott gyógyhatású készítményből, mert külföldön nem biztos, hogy ugyanazt a terméket vagy hatóanyagot be tudjuk szerezni. Kedvencünk eledelével is hasonló módon járjunk el. Mindig vigyük magunkkal a megszokott tápját, mert nem garantált, hogy ugyanazt a minőséget be tudjuk szerezni az üdülés alkalmával.

Állítsunk össze egy alap gyógyszer készletet, amelynek nagy hasznát vehetjük elsősegély nyújtás alkalmával. Állatorvosunk segít a készítmények megnevezésében és az adagolás meghatározásában.

Kattints a PROPLAN oldalára a további tanácsokért!