Kutya elsősegély tanfolyammal, és felelős gazdi képzéssel segíti az állatorvos a gazdik mindennapjait.

Dr. Piller Pálma állatorvosnak szívügye a felelős és tudatos állattartás terjesztése, és hiszi, hogy a betegségmegelőzést nem a rendelőben, hanem otthon kell elkezdeni. Célja hogy segítse az állattartókat felismerni a vészhelyzeteket, és megfelelően cselekedni a bajban. 

 

"Nagyon sok kutya azért kerül állatorvoshoz, mert vagy nem a számára megfelelő ételt kapta, vagy nem ismerte fel időben a gazdi a tüneteket, csak már nagyon előrehaladott stádiumban. Mivel minden betegség kezelésének sikeressége nagyban függ attól, hogy mennyire korán kezdjük meg a kezelést, kiemelten fontosnak tartom a gazdik tájékoztatását a tünetek felismeréséről, illetve a megelőzési lehetőségekről."

 

Éppen ezért születtek meg a gazdiknak szóló képzések.

 

A másik nagyon gyakori probléma, amivel állatorvoshoz fordulnak a gazdik - a balesetek. Ezek nagy része megelőzhető lenne, ha tisztában vagyunk a veszélyforrásokkal. Sok esetben - még ha meg is történt a baj, a gazdik nem tudnak cselekedni, lefagynak, és késlekednek a kutya orvoshoz szállításával. Ilyenkor versenyt futunk az idővel, így életmentő lehet, ha a gazdik magabiztosan meg tudják őrizni lélekjelenlétüket, és tudják, milyen lépéseket kell tenniük, amíg állatorvoshoz szállítják kedvencüket.

 

Dr. Piller Pálma nem csak gazdikat oktat - ő hozta létre az első kutyaszitter képzést is. Gyakorlatias tudást ad azoknak az állatszerető embereknek, akik vállalják, hogy mások kedvenceire vigyáznak a távollétükben. A PetWiseCare-nél pedig egy biztonságos rendszerrel is támogatják a gazdik és szitterek egymásra találását.E mellett 0-24 állatorvosi tanácsadást, házhoz járó állatorvosi szolgáltatást, és folyamatos fejlődési lehetőséget biztosítanak.

Miután sokan kérdezték, hogy a szitterek mellett gazdik számára is van-e képzés, Pálma megalkotta a gazdiknak szóló képzéseket.

 

"Küldetésem, hogy segítsek a gazdiknak hosszú, egészséges életet biztosítani négylábú családtagjaiknak! Online, és személyes képzéseinken elsajátíthatják a tudást, hogy a megfelelő körülményeket biztosíthassák az egészséges élethez, és megfelelően tudjanak cselekedni a bajban."

Pálma szívügye az edukáció, a képzések mellett rengeteg ismeretterjesztő tudást oszt meg TikTok csatornáján is. 

 

A doktornő hosszútávú célja, hogy magasabb szintre emelje a felelős állattartást, és egy tudatos állattartói közösséget hozzon létre. 

"Azt gondolom, nagyon sokat fejlődött a hazai állattartói kultúra az elmúlt években, szerencsére a legtöbb gazdi, akikkel találkozom, családtagként kezelik kedvenceiket. Azonban még mindig sok a véletlen mérgezés, az elkerülhető balesetek, és a prevenció terén is van hova fejlődni. - Célom, hogy ebben is változást érjek el, és csökkentsem a balesetek, mérgezések számát.

 

"Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy olyan hivatásom van, amelyben az emberek és állataik életét könnyíthetem meg és tehetem boldoggá.”

 

A képzések a www.gazdisuli.hu oldalon elérhetőek.