Stamiel kennel

Szalai Tímea vagyok a Stamiel kennel alapítója és tulajdonosa.

Első személyes találkozásom a szibériai huskyval 1992 ben történt, attraktív külseje azonnal elbűvölt.

„Szerelem” volt első látásra….mindent tudni akartam a fajtáról amit csak lehet.

Mivel a kilencvenes évek elején az internet még nem volt elérhető természetesen az összes létező újságcikket , könyvet felkutattam és elolvastam.

1994.-ben vettem az első szibériai huskymat,egy hazai tenyészetből  a neve Sheriff volt. Akkor még nem voltak sem kiállítási sem pedig tenyésztési ambícióim. Sheriffnek köszönhetően ismertem meg ezt a csodálatos fajtát ,és szerezhettem személyes tapasztalatokat. Általa szerettem még jobban bele a szibériai huskyba és a kiállítások varázslatos világába. Rengeteg ismerősre és barátra leltem.

1997 ben csatlakozott a falkánkba Azeem,aki egy nagyon látványos világosvörös -fehér színű kan volt.(Big Foot és Nordica szülőpártól)

Ő volt az első show kutyám,akivel fantasztikus eredményeket értünk el, olyanokat, amelyekről álmodni sem mertem. Számos Best in Show címet nyertünk együtt, Inter és több ország championja is volt.1998,1999,2000,2001 és Top 1 huskyja volt.

azeem.jpg

(fotón:Int Ch.Azeem the Greatest From Andrea’s „Azeem”)

 

Azeem kölykei is később az ő nyomdokaiba léptek,utódai között szintén több sikeres kiállítási kutya született.

2005 ben külföldről a Wolf Point kennelből érkezett hozzánk Kay aki nagyon szép kutya volt gyönyörű mozgással. A nagyapja egy etalon kutya Ch.Innisfree Ice T volt.

Kay mind a kiállítási,mind a tenyészkarrierjében is kiemelkedő volt. Utódai szinte a világ minden pontján éltek (Dél-Afrikában,Svédországban,Angliában,Ausztriában,Romániában és Brazíliában) Örökké hálás leszek érte a tenyésztőjének,Gustinak,hogy Kayt nekem adta. 

kay.jpg

(fotón:Int Ch.NopthingTo Fear Of Wolf Point „Kay”)

Az évek során kibővűlt a falka és alakult meg később a Stamiel szibériai husky kennel, amit azóta párommal Zsolttal vezetünk.

2019 ben impotáltunk Jana Muranska kenneléből Ch.Vinyamar’s Naturally Yours „Soi” nevű szukánkat,aki egy igazán különleges és ritka vérvonal (KONTOKI) jeles képvielője,igazi kuriózum. Fantasztikus karaktere, csodálatos anatómiai felépítése és etalon mozgása van, melyet kiállítási eredményei is bizonyítanak.

elegans_fiatal_husky_szuka.jpg

(fotón:Int Ch.Vinyamar’s Naturally Yours „Soi”)

2020- ban Európa egyik legeredményesebb husky kenneléből vásároltunk egy kant,Ch.Winter Melody Bad Like My Dad „Zima”-t,kedves barátainktól Ewatól és José Luistól.Zima egy egyedülálló karakter,magabiztos erős kan ,falkánk vezetője,aki büszkeés bátor,de ugyanakkor nagyon kedves és szelíd srác aki a fiatal kutyák legjobb barátja és önkéntes bébiszittere.

Zima már nagy sikereket ért el .Európa legsikeresebb kutyái közé tartozik. Fiatal még és úgy gondolom szép jövő áll még előtte. Hamarosan megkezdi a tenyésztési karrierjét is.

Zima több ország championja,és számos Best In Show cím birtokosa 2021 ben a Brno-i világkiállításon második helyezést ért el,ahol tenyésztője Ewa mutatta őt be.

2021.tavaszán született meg Soi első alma egy nagyon impozáns Karnovanda vonalú kantól Ch.Icilly’s Broken Arrow „Cooper”-től Ő az alom egyetlen tagjaként született Stamiel Lucky Lucky Lucky Me! „Lucky”,aki a mi falkánkaban él és nagyon büszkék vagyunk rá.

Lucky fajtájának egy kiváló reprezentása.Imád kiállításokon szerepelni,de minden feladatot örömmel hajt végre,igazán kellemes társ a ringen és a kutyaiskolában is. Fiatal még a showkarrierjét 2022 nyár végén kezde el,de kimagasló eredményeket ért már el és nagyon büszkék vagyunk rá. Kedves természete van és nagyon vidám srác.

agard_2022_bis_3_nap.jpg

(fotón:JCh.Stamiel’s Lucky Lucky Lucky Me! „Lucky”)

2021.-ben egy újabb szukát hozunk szintén Ewától és José Luistól Ch.Winter Melody If Looks Could Kill „Beasty” aki egy igazán csinos fiatal husky hölgy,kedves természettel.Beasty is eredményes show kutya.

beasty_sarvar.jpg

(fotón:Ch.Winter Melody If Looks Could Kill „Beasty” )

 lucky_zima.jpg

Kis egyed számmal, de  a világ legeredményesebb kenneleinek vonalaival dolgozunk, melyek között igazi kuriózumok is találhatóak (Kontoki’s,Karnovanda’s,Kristari’s)

Kutyáink egytől egyik velünk élnek a házunkban ,de külön lakrész is van számukra kialakítva a házon belül ,mely biztosítja számukra az ideális körülményeket (klímatizált helység, játszótér, saját kozmetika stb)

A nálunk született kölykök kutyák szolializációjára nagy hangsúlyt fektetünk.

A tenyésztés során fontos szempont a típus a temperamentum és a vonal figyelembevétele mellett az egészség.

Kutyáink nemzetközi a hazai viszonylatban is kiemelkedő eredményeket érnek el a szépség kiállításokon ,de a szépség mellett egy tenyésztő számára ugyanolyan fontos ,hogy a kutya a funkciójában is megfelelő legyen.

Célunk hogy egészéges, jó temperamentumú,szép küllemű és funkciójában is megfelelő szibériai huskyk szülessenek a Stamiel kennelben,hiszen egy tenyésző célja a fajta nemesítése.

Tímea és  Zsolt

email:stamielhusky@gmail.com

www.siberianhusky.hu

Fotók a szerződ és  Szalánczi Gábor