SERTEPERTI Pumi Kennel

Életem egyik legjobb döntése volt, amikor 2013-ban hazahoztam az első pumimat. Gyakorlatilag semmit nem tudtam a fajtáról, célom is csak annyi volt, hogy mindenképp magyar fajta legyen és hogy ne egyedül kelljen beterelnem este a tyúkokat.
ajsa_ilka_rozi.jpg
 
Degesz pillanatok alatt a jobb kezem lett és a gondolataimat is kitalálta. Általa szerettem bele a pumikba, bekerültem a pumis közösségbe, kipróbáltuk a terelést és megismerkedtem a kiállítások világával is. Lányával, Ilkával alapítottam meg (párommal együtt) 2017-ben a Serteperti Pumi Kennelt, az ő utódai viszik a pumik jó hírét és páratlan tulajdonságait szerte a világban. Számos Champion kutya került ki a kennelből, világgyőztes utóddal is büszkélkedhetünk, de amire még büszkébb vagyok, hogy kutyáink az élet minden területén megállják a helyüket, a terelésben és a kutyás sportokban is, de mindezek mellett kitűnő családi kutyák is.
20210516_184123.jpg
 
Célom a fajta megőrzésén túl az, hogy minél többen megismerjék ezt a magyar csodát, az intelligenciáját, az alkalmazkodóképességét és hogy olyan kölyköket adjak gazdikhoz, amelyek ugyanolyan sokoldalú társaik lesznek és annyi örömet szereznek nekik, mint nekünk bármelyik pumink.
 
Kassai Gabriella
 
 
 
 
dome_123.jpg
20220613_184132.jpg
 
 
 
csepi_es_mini_terel.jpg