Kacifántos kennel

Serfőző Mónika vagyok a Kacifántos kennel tulajdonosa. Pilisre költözésünk után nem sokkal lett az első mudink Bojti (cifra) és mivel egy mudi nem mudi lett még egy, Kisasszony (barna) meg még egy Mogyoró (hamvasbarna) meg még egy meg még egy... míg miénk nem lesz az összes mudi J na jó nem az összes csak minden színből egy ;)

Kacifántos kennel

Számomra a legszebb magyar fajta. Mint fekete, gyerek korom óta ismertem.

Mint művészlélek viszont a színeiben vesztem el, a szemet gyönyörködtető színváltozataiban. Ahogy sorban jöttek a kutyák rájöttem hogy mind más egyéniség és mennyire sokoldalú. Az esze és a ragaszkodása miatt mindenre képes, hogy a gazdának a kedvében járjon egy kis figyelemért, kedves szóért.

Kacifántos kennel

Mi egy kis tanyán élünk ezért kutyáink hozzá vannak szokva az állatokhoz úgy a baromfihoz mint a nagyokhoz lovak vagy marhákhoz. Állataink szabadon lehetnek ők éberen őrködnek és jeleznek nekünk és a kuvasznak ha valami történik. Ha kell segítenek a helyükre behajtani  vagy vágásnál a kiszemelt baromfit lefogni. Kártevő mentesítésben is nagy segítségek.

Gyerekek ha jönnek jó játszópajtások, szívesen ugrálnak ők is a bálákon.

Kacifántos kennel

Sétálni és családi rendezvényekre is szoktunk velük járni. Jártak iskolába és kiállításokra és terelésen is voltunk. Tenyésztéssel nem olyan régóta foglalkozunk. Mivel itthon vagyok elég időm jut a kicsikre így elég hamar már a nevükre is hallgatnak és mindent megtudok nekik mutatni. Jó nézni, hogy a szeretett kutyáim kölykei hogy fejlődnek és változnak, alakulnak szinte napról napra. Öröm amikor egy gazdi küldi a képet vagy írja hogy meg van elégedve a tőlünk választott kiskutyával.

És egy történet hogy mennyire okosak és miért szeretem őket annyira.

Kacifántos kennel

Egy évesek lehettek amikor egyik éjszaka ugatás volt. Ami annyira nem érdekes mert sűrűn szokott lenni mivel vadak járnak a kertek alatt. De most más volt, a háztól nem messze ugattak majd Bojti ott maradt Kisasszony pedig a hálószoba ablaka alatt ugatott és vonyított míg ki nem mentem. Amikor kimentem már fordult is és ugatva mutatta vissza vissza fordulva sürgetve hogy menjek már. Közben hallottam egy hangot, a tűz ahogy ropog. Kigyulladt az egyik ól benne sok baromfi de szerencsére még időben jeleztek. Oltottunk mentettünk és a kutyáinknak köszönhetjük hogy nagyobb baj nem történt.

https://www.facebook.com/kacifantoskennel

Kacifántos kennel

Kacifántos kennel