Rhodesiai Ridgeback

A rhodesiai ridgeback Afrika kontinens szülötte. Az afrikai kutyák első ábrázolásai barlangrajzokon találhatóak meg Dél-Afrika szerte.

5.-.jpg

A ridgeback őse a –  már kihalt – hottentotta (Khoikhoi) kutya, amely a hottentotta vadászok állandó kísérője volt. Az erre a népre jellemző tulajdonságok, mint éles érzékek, cselesség és ravaszság, személyes bátorság, magas fokú intelligencia,  mélyen beleivódtak igazi ridgebackjeink természetébe. Ezekre a tulajdonságokra szigorúan vigyáznunk kell és számomra ez az egyik legfontosabb cél a fajta tenyésztésénél, hogy megőrizzem ezeket a különleges egyedi jellemzőket; természetesen amellett, hogy egészségesek és szép külleműek legyenek a jövő alom kiskutyái.

 1.-.jpg

A rhodesiai ridgeback-ben, amikor a fajtát megismertem és személyes kontaktusba kerültem vele, elsősorban belülről fakadó szépsége és méltóságteljes külleme ragadott meg. Aztán azt is megtapasztaltam, hogy a fajta mindemellett hihetetlenül intelligens és nagyon jó jellemű, viselkedésű is. Ez a fajta rendkívül igényli az ember, azaz a gazdi jelenlétét így kizárólag olyan válassza maga mellé, aki nem „csak egy kutyaként", hanem családtagként kezeli.

 
Papp Viktória, Muhabura kennel
2.-.jpg
3.-.jpg
4.-.JPG