Minden, amit a kutyák védőoltásairól tudnod kell.

Amint befogadsz egy kutyát az otthonodba, megérted, milyen különleges a négylábú barátod: nem ítélkezik, nem haragtartó, és a legtöbbször örömmel követi bármely utasításodat.  Természetesen mindent meg akarsz tenni azért, hogy egész életében egészséges és védett maradjon. 

A védőoltások páncélként óvják kutyádat. Segítenek a szervezetnek erőt gyűjteni és felkészítik a betegségeket okozó baktériumok vagy vírusok elleni küzdelemre, melyekkel kutyád bármely életkorban találkozhat. Fontos, hogy megvédd kedvencedet. Állatorvosod elmagyarázza, hogy mely oltások elengedhetetlenek, valamint azt is, hogy az adott országban melyeket írja elő a törvény. A védőoltások rendkívül sikeresek a súlyos és gyakran halálos betegségek megfékezésében, olyannyira, hogy sok esetben a betegségek már nem is tűnnek fenyegetőnek. A fertőzés mindig veszélyt jelent az oltatlan kutyákra nézve. A védőoltás a család minden tagját megvédi a súlyos betegségektől, valamint az összes többi állatot, melyekkel a kutya érintkezik. 

Alapoltások

ALAPOLTÁSOK 

Az állatorvosok egyetértenek abban, hogy kedvencedet védeni kell a leggyakoribb, erősen fertőző és súlyos betegségeket okozó fertőzések ellen. Az e betegségek ellen védő vakcinákat alapoltásoknak tekintik. Ilyen például a szopornyica, a fertőző májgyulladás, a kutya parvovírus és a veszettség. Az állatorvos által elvégzett kockázatértékelés alapján – például a kutya egyéni környezete és életmódja miatt – más oltások is ajánlhatók. Ezek a vakcinák az alapoltásokon felülinek számítanak.  

Olvasd tovább a cikket ide kattintva!