Óvd meg kutyusod a kánukilában is: napégés és tappancs égés veszélyei

A nyári kirándulások, séták és strandolások mind-mind szuper programok a gazdinak és a kutyusnak egyaránt, viszont lehet nem is gondolnád, hogy kutyusodra nézve ezek milyen veszélyekkel járhatnak! Ugyanisa tüző nap nem csak Neked okozhat kellemetlenséget, hanem kutyusodnak is! A tűző nap bizony a kutyáknál is okozhat napégést,  ugyanolyan káros hatással lehet, mint a Te bőrödre. Ezenkívül a séták során kiemelten kell figyelned a tappancs égés veszélyére is!

A Napégés

Ami a napégést illeti, a kopasz kutyafajták a leginkább veszélyeztetettek, de bármelyik kisállatnál előfordulhat. Sajnos nehezen észre vehető, pedig zavaró, és fájdalmas is a kutyusnak. A kutyák füle és  orra  is igencsak könnyen leéghet! 

Olvasd tovább a cikket ide kattintva a Petwisecaren!

Tappancs égés

Nyáron nagyon oda kell figyelni, hogy mikor viszed kisállatodat sétálni vagy a szabadba  játszani. A forró beton, járda, aszfalt vagy homok nagyon könnyen és gyorsan okozhat sérülést kutyusodnak. Ne vidd kutyusodat sétálni 11:00-15:00 óra között mert ilyenkor a legerősebb a napsugárzás, ha teheted próbáld meg a kora reggeli vagy késő esti órákra időzíteni a sétát. Ha vízben volt kutyusod, akkor sose engedd, hogy a forró betonra vagy a forró homokra lépjen, ugyanis a víz miatt megpuhul a tappancsa, ami ezáltal még érzékenyebb lesz. 

Olvasd tovább a cikket ide kattintva a Petwisecaren!

nevtelen.jpg