Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány

Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány

 

Sajnos rengetegen szaporítják a szánhúzókutyákat, és bármilyen kis haszon reményében már adják is tovább a kölyköket a leendő gazda mindenféle részletes felvilágosítása, kikérdezése nélkül. Sokan pedig felelőtlen módon, előzetes informálódás nélkül szerzik be kerti dísznek a szánhúzókutyákat, és amikor rájönnek, hogy ezeknek a kutyáknak mások a tulajdonságai, és igényei, mint amit elképzeltek, szélnek eresztik őket, vagy ők magukat unalmukban. Ezért található az utcán és sintértelepeken annyi szánhúzókutya. Nem vitás, elkötelezettnek kell lenni ahhoz, hogy valaki toleráljon egy olyan kutyát, mely nem  őrzi a házat, unalmában hajlamos a szökésre, rombolásra, és a kisállatok levadászása a gyengéje és rengeteg mozgás lehetőséget kell biztosítani számára.
Alapítványunk honlapján és facebook oldalán egy országos adatbázist működtetünk, melyben folyamatosan, napi frissítésben megtekinthetőek az elveszett, talált és örökbe fogadható szánhúzókutyák.
A legsürgősebb eseteket Alapítványunk saját gondozásába veszi. Menhely hiányában Budapesten a népligeti Strázsa kutyapanzióban helyezzük el az országszerte mentett szánhúzókutyákat, állatorvosi karanténozást követően. A panzióba rendszeresen jár önkéntes csapatunk a kutyákat sétáltatni, gondozni. Az alapítványunk gondozásában lévő kutyák természetesen a lehető leggondosabb állatorvosi ellátásban is részesülnek.
Alapítványunktól kutyát oltva, féreg hajtva, chippel ellátva, bőr és szívféregre szűrve és ivartalanítva lehet örökbe fogadni.
A mentési feladatok mellett felvilágosító tevékenységet is végzünk: évente számos külső rendezvényen veszünk részt, kutyás családi napokat rendezünk, illetve cikkeket jelentetünk meg a felelős állattartással kapcsolatban, emellett tartási, nevelési, etetési tanácsokkal látjuk el a hozzánk forduló szánhúzókutya tulajdonosokat, érdeklődőket.

Elérhetőségeink:
www.szanhuzoalapitvany.hu
https://www.facebook.com/alapitvanyaszanhuzokert/?fref=ts