Állat- és Ember Természetvédő, Szabadidő és Kulturális Egyesület

Állat és Ember
 
Az "Állat és Ember" Állat- és Természetvédő, Szabadidő és Kulturális Egyesület  2007-ben jött létre.
 
Tagjaik és önkénteseik az állatvédelmi munkát család és saját munkahelyük mellett végzik, szabadidejükben. A munkájáért senki nem részesül ellenszolgáltatásban, fizetett dolgozója az egyesületnek nincsen.

 Az Egyesület működésének második évétől az egész országból ment - a rendelkezésre álló helyek függvényében feladatul tűzték ki a halmozottan sérült - különösen: súlyos szembetegségekben szenvedő, illetve szem-, és látássérült - kutyák, illetve viselkedészavaros, valamint a legnagyobb bajban lévő, különböző S.O.S. fórumokra feltett, záros időn - legtöbb esetben napokon, órákon - belül lealtatásra kijelölt állatok mentését.
2012-től a yorkie fajtamentést is felvállalták.
 
Teleppel illetve menhellyel a szervezet nem rendelkezik, nem is tervez ilyet létrehozni: ideiglenes befogadói rendszerben illetve panziót igénybe véve dolgozik.
A gondozásba vett állatokat minden esetben két hétig karanténozzák, s ha ez alatt betegséget nem tapasztalnak náluk, állatorvosi felmérés, és legtöbb esetben: azonnali ivartalanítás után lehetőség szerint befogadó családhoz költöznek, testi-lelki rehabilitációjuk ott történik. Ez a rehabilitációt és az örökbefogadáskor új családjukba történő beilleszkedésüket sokkal zökkenő mentesebbé teszi: az új gazdi jól szocializált, jól ápolt, egészséges új családtagot kap.
 
Mostanra minden külső támogatás nélkül, kizárólag saját erőből egyidejűleg 60-70 fős állományról gondoskodnak. A korábban általuk gondozott állatok örökbefogadóival folyamatos kapcsolatban, baráti viszonyban vannak, kölcsönösen segítik egymást, igen sokan közülük támogatják az Egyesületet, de többen tagként, befogadóként is csatlakoztak a szervezethez.

 Az életszínvonal romlásával egyre inkább úgy érzik: az emberekért is tenniük kell, ezért folyamatosan gyűjtenek - és adnak át - rászorulókat tömörítő különböző szervezetek részére ruha, könyv, háztartási eszköz, tanszer-adományokat, 8-15 teherautónyit évente, és tartanak közös programokat velük.

Az Egyesület folyamatosan várja önkéntesek jelentkezését, akik a kitűzött célok eléréséhez és a napi tevékenységhez szívesen járulnának hozzá, illetve akik adó 1%-uk felajánlásával támogatnák munkájukat.
 
Lehetőség van az egyesületnél az érettségi letételéhez kötelező 50 óra közszolgálat , és a jövedelempótló támogatás megítéléséhez előírt 30 nap munka

 Bővebb információ:
Honlap: www.állatésember.hu
Facebook: https://www.facebook.com/AllatesEmber
Elnök: Takács Katalin
kasznakata@gmail.com
 Állat és Ember
Állat és Ember
Állat és Ember
Állat és Ember
Állat és Ember
Állat és Ember
Állat és Ember
Állat és Ember
Állat és Ember
Állat és Ember
Állat és Ember
Állat és Ember
Állat és Ember
Állat és Ember
Állat és Ember
Állat és Ember
Állat és Ember