Brit Pásztorkutya Fajtamentők Egyesülete

https://www.facebook.com/britpasztorsos

logo.png

Szomorú, de tény, hogy egyre több fajtatiszta kutya is az utcára vagy gyepmesteri telepre kerül, olykor nagyon rossz körülmények közé. Az angol és ausztrál pásztorkutyákat sem kerülte el a végzet. Megmentésükre jött létre az Angol Pásztorkutyák Fajtamentése. Az alapítás, 2010 óta az alábbi fajták mentését végezzük: border collie, bobtail (óangol juhászkutya), rough collie (hosszúszőrű skótjuhász), smooth collie (rövidszőrű skótjuhász), bearded collie (szakállas collie), sheltie (shetlandi juhászkutya), corgi, ausztrál juhászkutya (aussie), Australian cattle dog (ausztrál pásztorkutya), kelpie. 2014-ig több, mint 130 kutyán tudtunk segíteni.

A csapat tagjai olyan kutyatartók és -barátok, akik mindannyian jól ismerik e fajtákat, így sokkal hatékonyabban tudják őket kezelni és ápolni. Amennyiben a kutyát regisztrálták, akkor gyorsan beazonosítják, s így a jószágok könnyen visszajuthatnak eredeti gazdájukhoz. Mindaddig pedig – ideiglenesen – a fajtát jól ismerők közé, biztonságos környezetbe kerülnek a kutyák, ahonnan nyugodt szívvel adhatják őket vissza végleges gazdájukhoz.

A mentőcsapat célja a fajtatiszta brit és ausztrál pásztorkutyák mentése, ellátása, gondozása, gazdihoz helyezése. Ez azonban rengeteg kiadással, munkával és idővel jár, ezért a csapat arra kéri a fajták kedvelőit: ha megtehetik, lehetőségeikhez mérten segítsék a munkánkat.

Ha támogatni szeretnéd a kutyáink ellátását, akkor megteheted átutalással a Brit Pásztorkutya Fajtamentők CIB Bank Zrt. 10701506-67435368-51100005 számlára.

Elérhetőségeink: britpasztorsos@gmail.com