Agár Fajtamentés a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány égisze alatt

agár fajtamentésszent_ferenc

A hazai Agár Fajtamentés a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány égisze alatt működik. Az alapítvány hivatalosan 1995 óta létezik, de az állatotthon már 1991 – ben megnyílt a kis ócsai tanyán. Küldetésünk az elhagyott, sérült állatok rehabilitációja, gondozása és örökbeadása. Az alapítvány szinte teljes egészében adományokból tartja fenn magát, jelmondata: „Nálunk nincs altatás. Ha védenceink életébe nem érkezik meg az igazi gazdi, úgy mi leszünk a családja”.

Édesanyánk, Merza Henriette, a Szent Ferenc Állatotthon alapítója, szívén viselte az agarak sorsát, a testvérem és én agaras családba születtünk és közöttük nőttünk fel. A fajta szeretete ezáltal egész életünket végig kíséri.

agár fajtamentés

Ócsán évente 400 – 500, többségében keverék kutya fordul meg és kerül gazdához, átlagosan pedig mintegy 170 kisállat tartózkodik egyidejűleg az állatotthonban. Emellett 2009 óta mentünk fajtaspecifikusan agarakat. Eddig közel 2.000 egyedet juttatunk családhoz. Éves szinten 150 - 170 agarat és azok keverékét veszünk a gondozásunkba. Számuk sajnos nem csökken. Sokan meglepődéssel konstatálják, hogy nemzeti kincsünket (is) menteni szükséges.

Az Agár Fajtamentéshez bekerülő állatok sokszor ellátatlan tőrésekkel, mozgásszervi problémákkal, általánosan leromlott, elhanyagolt fizikai és lelki állapotban érkeznek. Az agarak testi-, lelki rehabilitációját, családba-, kutyás közösségbe való integrációját önkéntes csapatom segítségével itthon, személyesen végzem.

2.000 boldog kutya, 2.000 boldog gazdi.

Agár fajtamentés

Várunk Téged egy összetartó agaras csapatba, sok közös programmal, sportolási, tanulási lehetőséggel. Ne feledd: Az örökbefogadás pillanatában két állatot mentesz meg. Az egyik, akit magadhoz veszel, a másik, aki ezáltal a helyére kerülhet.

Köszönettel vesszük, ha megosztod gazdikereső posztjainkat, történeteinket.

Ha szeretnél megismerkedni a fajtával, gondozási igényével, várunk szeretettel önkéntes simogató csapatunkba.

https://agarfajtamentes.hu/

https://www.facebook.com/AgarFajtamentes

 

agár fajtamentés