Westie Rescue Hungary

westie-rescue-hungary-logo-color.jpg

Westie Rescue Hungary

Emailinfo@wrh.hu Tel: +36 70 941 1009  Honlapwww.wrh.hu Facebook oldalWestie Rescue Hungary

Magyar Westie Fajtamentő Egyesület 
Bankszámlaszám: 11709057-20001986

CSATLAKOZZ A TÁMOGATÓI KLUBUNKHOZ ÉS SEGÍTS A HEGYLAKÓKON! További információk: tamogatoiklub@wrh.hu

Általános információk: info@wrh.hu

Adományok felajánlása: adomany@wrh.hu

Jelentkezés örökbe fogadónak: gazdi@wrh.hu

Westie Rescue Hungary  2011. szeptemberében kezdte el működését a Cerberos Állatvédő Egyesület keretein belül. 2014-ben Magyar Westie Fajtamentő Egyesület néven elérkezettnek láttuk az időt, hogy önállósodjunk. Mentési munkáinkat adományokból finanszírozzuk és mindannyian civil foglalkozásunk mellett, szabadidőnkben végezzük. Önkénteseink között megtalálható rehabilitációs kutyakiképző, kutyakozmetikus, fizioterapeuta és kommunikációs szakember is.  Céljaink közé tartoznak, hogy lehetőségeinkhez mérten az ország egész területén segítsünk a rászoruló Westieken, egészségügyi ellátásban részesítsük, ivartalanítsuk és felelősségteljes gazdához adjuk őket természetesen oltva és chipezve. Szeretnénk a magyarországi Westie túlszaporulatot oly módon csökkenteni, hogy más szervezetekkel együtt szaporítókat számolunk fel, és minden egyes gondozásunkban kerülő kutyát ivartalanítunk. Oktató jellegű megmozdulásainkkal a magánszemélyek figyelmét is felhívjuk a felesleges almok lehozatalának következményeire, továbbá ezen rendezvényeken rendszeres tanácsadással, előadásokkal szeretnénk a felelősségteljes kutyatartást, hangsúlyosan a Westie tartást országunkban magasabb szintre emelni.

4 év alatt több, mint 210 Westien segítettünk és Cairn Terrierek is kerültek gondozásunkba. Védenceink, mind hatalmas egyéniségek, akik mind egy-egy szuper gazdira várnak, aki meg tudja adni az a gondoskodást és figyelmet, amire nekik szükségük van. Van köztük nyugisabb és pörgős, fiatal és idősebb, fiú és lány; célunk nem az hogy minden kutyát gyorsan gazdihoz juttassunk, hanem hogy a lehető legmegfelelőbb kutya-gazdi párosok találjanak egymásra. Ellenezzük a felelőtlen szaporítást és úgy gondoljuk, hogy a tenyésztés a hozzáértő, profi tenyésztők dolga.

Honnan kerülnek gondozásunkba hegylakók?

Az ország egész területéről kapunk bejelentéseket, számtalan állatvédő egyesülettel, szervezettel együtt dolgozunk és jó kapcsolatot alakítottunk ki.

• menhelyekről, gyepmesteri telepekről: mivel minden hasonló jellegű intézmény állandó teltházzal működik, így a segítségünkre nagy szükségük van;

• utcáról: kóborló, elszökött, sorsára hagyott kutyákat;

• szaporítóktól: többségében ezeket a kutyákat utcán fogják be, de egészségügyi állapotukból, elhanyagoltságukból és viselkedésükből megállapítható, hogy ott töltötték addigi életüket. Vannak esetek amikor maga a szaporítóktó adja át nekünk megunt állatát;

• gazdáktól: akik különböző okok miatt mondanak le saját kutyáikról. Anyagi, családi körülmények megváltozása miatt, de napjainkban nagyon sok esetben külföldre költözés miatt.

Facebook oldalunkon természetesen megosztunk minden talált/elveszett Westie-t, Cairn Terriert és Skót Terriert. Sokan közülük ennek köszönhetően kerültek vissza eredeti otthonukba. Ezért kérünk Mindenkit, ne görgesse tovább az ilyen jellegű posztjainkat, hanem egy megosztással segítse munkánkat.

Mi számít alapellátásnak?

• veszettség elleni oltás, kombinált oltás

• chipezés (2013. január 1-e óta ugyan kötelező, ennek ellenére a hozzánk kerülő mentettek 98%-a mégsem rendelkezik ezzel)

• bolhátlanítás, féregtelenítés

• szívférgesség, bőrférgesség teszt

• kozmetikázás

• hipoallergén, prémium táp etetése (a Ring Mancs Kft. jóvoltából kilóra lehet számunkra Brit Care tápot adományozni)

• ivartalanítás, könnytermelés mérés

Ideiglenes befogadók hiánya

Az egyik dolog, ami nehezíti munkánkat az az ideiglenes befogadók hiánya Budapesten. Tapasztalataink alapján kijelenthetjük, hogy a kutyák sokkal könnyebben, gyorsabban rehabilitálódnak olyan családi környezetben, ahol saját kutyaként kezelik őket. Sokan félnek ilyen jellegű segítséget nyújtani, nem mernek ebbe belevágni és nem csak az anyagi vonzatai miatt. Természetesen az elválás minden esetben nehéz, de ne felejtsük el, hogy az éremnek mindig két oldala van. Amikor egy Hegylakó elhagyja ideiglenes fészkét, ezzel esélyt és lehetőséget adunk egy másik bajba jutott, segítségre szorulónak. Az ideiglenesség időtartama alatt a felmerülő költségeket és a tápellátást teljes mértékben a Westie Rescue Hungary vállalja. Az utóbbi időben sok esetben kénytelenek voltunk panzióba adni mentettjeinket napokra, mert nem volt számukra befogadó.

 banner2.jpg

kep.png