Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány

HBUA6R6qVVc&t=4s

NJ mentés

Tudtad-e, hogy a kutyák királyának is nevezett német juhászkutyákból több száz kerül évente gyepmesteri telepekre?

A menhelyek, állatotthonok német juhászkutya lakóiról nem is beszélve! Ennek a méltatlan állapotnak a megszüntetését, de mindenekelőtt a német juhászkutyák életének a megmentését tűzte ki célul ez az alapítvány, amely ezzel is szeretné tehermentesíteni az amúgy is túlterhelt hazai állatvédelmet. A mai zűrzavaros kutyapolitikai életben a fajta megszállottjai, állatvédők, akik szivvel lélekkel mentenek. Menet közben derült ki, hogy a baj sokkal nagyobb, mint azt feltételeztük….A gátlástalan szaporítás eredményeként ugyanis tömkelegével adják le a szaporítók a sintértelepeken az eladhatatlan növendék, illetve a szaporításra már nem alkalmas öreg kutyáikat. Mivel nem létezik olyan állami szabályozás, ami gátat vetne a megfékezhetetlennek tűnő ellenőrizetlen kutyaszaporításnak, így a kiszolgáltatott állatok százai fizetnek életükkel az emberi kapzsiságért…Sokszor kerül hát lehetetlen helyzetbe az  alapítvány. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy mennyire elszaporodott manapság, az állatkinzók száma, akiktől komoly erőfeszités néha egy- egy kutyát elkobozni, gyógyittatni és rehabilitálni. 

 Állatotthonunk Gombán  van

Az elmúlt évek során, több mint 1000 németjuhászt adtunk gazdihoz. Folyamatos a velük való kapcsolattartás, számunka fontos hogy évek múlva is tudjunk róluk, és a gazdik is tudják, hogy ránk mindig számithatnak, segitünk amiben csak tudunk. 

 

Az alapítványhoz került kutyákat állatorvosi ellátásban részesítjük, chipeztetjük, oltatjuk, betegség,  esetében ivartalanítjuk és ha szükséges szocializáljuk. Önkénteseink felmérik a gazdák és a kutya igényeit, hogy minden kutya a számára megfelelő, lehetőleg végleges családba kerülhessen. A kutyák csak leellenőrzött helyekre, örökbeadási szerződéssel mehetnek új otthonukba.

Csapatunk önkéntesekből áll, akiket a munka-tanulás mellett a német juhászkutyák általi szeretet motivál.
Lehetőségeink korlátozottak, de amit tudunk,megteszünk azért, hogy minél több kidobott, szaporító telepeken élő, gyepmesteri telepeken altatásra ítélt német juhászkutya kaphasson még egy esélyt a boldog életre!

Küldetésünk, hogy az európai színvonalú állatotthonunkban minél több német juhászkutya találjon szerető gazdára!

 

Elérhetőségünk:

Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány

Szentgál és Vidéke Takarékszövetkezet

73600149-11112686-00000000

Adószám: 18196061-1-42

1nj.jpg