Mi is az a kutyás choaching?

Kedves olvasó, mire is jó a kutyás coaching, és miben nyújt neked megoldást? A következő pár bejegyzésből ezt is megtudhatod.

Először is, hogyan kerültem a coach világába, röviden elmondom:

Mióta kutyázom, nem csak a kutyát képzem, hanem magamat is. Rengeteg önfejlesztő tréningen vettem részt, hogy ne csak a kutyám, de én is fejlődjek. Azt tapasztaltam, hogy rengeteg gátat hozzunk magunkkal gyerekkorból, de felnőttkorban is érnek minket hatások, amik alá kerülve behúzzuk a kéziféket, és visszavonulunk a világtól. Sajnos a covid időszak még rontott ezen a helyzeten. Tudtam, hogy a bezártság sem nekem sem a kutyámnak nem tesz jót. Olyan viselkedések jöttek elő nálam és a kutyáimnál, amiről azt gondoltam, hogy magunk mögött hagytunk. Ezért eldöntöttem, hogy keresek egy módszert, ami nem csak rámutat a gátakra – akadályokra, hanem eszközöket ad a megszüntetésükre. Ez nem más volt, mind a coaching. Igen, ám, de mivel én kutyákkal foglalkozom, így egy olyan képzést kerestem, ahol a coaching során állatok bevonásával segítenek a hozzájuk forduló ügyfélen. Így kerültem Szabó Emese kutyás coaching képzésére. Rengeteg AHA érzésem volt a képzés során, és sokat fejlődtem általa. Ezeket az AHA érzéseket szeretném átadni, a hozzám forduló ügyfeleknek. Ha te is azt érzed, hogy el vagy akadva az utadon és érdekel a kutyás coaching, akkor bátran jelentkezz.

Miért a kutya?

A kutya az ember legjobb barátja, és minden rezdülését érzi a gazdinak. Ők visszaadják jelen érzésünket, sohasem csapnak be, és elfogadnak olyanak, amilyenek vagyunk valójában. Ők tisztán látnak és éreznek minket, általuk a tiszta információ kerül átadásra, csak figyelni kell.

Magam is azt tapasztalom, és tanítom, hogy miután a bizalom kialakult onnantól kezdve, a kutya tükörként is tud funkcionálni. Rengeteg ilyen sztorim van, ahol a kutyám viselkedésében megláttam saját magamat és gátjaimat. Viszont, ahogy ezeket észrevettem és tudatosan változtattam rajta, onnantól kezdve megszűnt az a viselkedése. Ilyen egyik sztorim: „a kutyám utálja a fésülködést. Eleinte nem értettem, hogy miért így reagál, aztán rájöttem, hogy én sem szeretek fésülködni.” Ebben tudok segítségedre lenni, hogy meglásd azokat a dolgokat, amik akadályoznak téged. A változás belőled indul ki, így csak akkor vágj bele, ha te is szeretnél változást elérni az életedben. Nélküled nem történik meg a csoda, kellesz hozzá te is. Ha szeretnél még többet olvasni erről a szolgáltatásról, akkor kattints ide: https://zsu-kutyaterapia.hu/kutyas-coaching/