Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány

Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány | 2014.02.19

Mentsvar


Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány

Weboldal: www.mentsvar.hu

E-mail cím: mentsvar@mentsvar.hu

Adószám: 18364004-1-03

2003. február 07-én hoztuk létre kiemelkedően közhasznú állatvédő szervezetünket, a Mentsvár az Állatokért Alapítványt.

Ennek első lépéseként 2005 októberében létre hoztuk Ideiglenes Befogadó Telepünket Kecskemét külterületén, Kisfái 211. sz. alatt.

2006. július 28-án megkaptuk az állatmenhely működtetéséhez szükséges engedélyeket így Ideiglenes Befogadó Telepünk ettől kezdve hivatalosan állatmenhelyként üzemel.

2011. augusztus 11-én menhelyünk üzemeltetését átvette a német testvérszervezetünk. A komoly szakmai múlttal rendelkező egyesület szakszerűen látja el a telepünkön élő állatokat.

2012 őszén, a mentsvár területén oktatási céllal egy kiképző centrumot építettek fel, amit alapítványunk anyagilag is támogatott.

Az együttműködés kiváló a két szervezet között, hiszen a cél egy: a rászoruló állatok minél humánusabb ellátása, új gazdihoz juttatása.

Alapítványunk, együttműködve a német szervezettel, elsősorban a beteg és idős kutyák rehabilitációját, azok új gazdához jutását szorgalmazza.

Folyamatos munkát végzünk ivartalanítási akciók, gazditalálkozó szervezésében, szakértők segítségével oktatás, ismeretterjesztő, szemléletformáló előadások lebonyolításában.

Az 1%-os szórólap nyomtatása és a különböző médiumokban megjelent hirdetéseink is ezt a célt szolgálják. Az országban több rászoruló menhelyet is támogatunk, táppal, hússal vagy oltó anyaggal.

Legutóbb parvo vakcinával segítettünk..( lásd a köszönő levelek www.mentsvar.hu)

Úgy gondoljuk bárhol is élnek, ....a rászoruló állatok védelme, ellátása a beteg és idős állatok gyógyítása alapítványi célunkat szolgálja.

Munkánkkal, szeretnénk elérni, hogy az állatokkal való kíméletes bánásmód, tudatos magatartás és a felelős, humánus állattartási, állatvédelmi kultúra minél szélesebb körben elterjedjen, hogy kedvenceinkre mihamarabb szebb, biztonságosabb, szeretet teljesebb, „életszerűbb” élet várjon.