Gyerek és kutya/Kutya és gyerek Jó lesz, de csináld okosan!

Egy sokakat érintő témával foglalkozunk az adásban: a kutya- (és általában az állattartás) és a gyereknevelés örömökkel és kihívásokkal teli mindennapjaival.

Az adás vendége Sátori Ágnes pszichológus, állatorvos és viselkedésterapeuta.

satori_agnes.jpg

Beszélgetésünk során kitérünk arra, miért hasznos, ha a fiatal pároknak előbb van kutyájuk vagy cicájuk, mint babájuk. Megnézzük, milyen kihívásokkal jár, ha egyszerre akar valaki kiskutyát és kisgyereket nevelni.
Szóba kerül, hogy a terápiás kutya segíthet-e a speciális nevelési igényű, beteg vagy fogyatékkal élő gyerekeknél. Megbeszéljük, ráhagyhatjuk-e a döntést a gyerekre arról, legyen-e cicája, kutyája vagy más kisállata.

Sátori Ágnes elmondja azt is, jelenthet-e bármilyen veszélyt egy cica vagy kutya egy kisbabára, kisgyerekre, vagy hogy szerinte miért nem szabad engedni, hogy egy általános iskolás gyerek egyedül sétáltassa a kutyát még akkor is, ha az szófogadó.

Hallgasd meg, hogy a legjobb szülő mellett a legjobb gazdit is kihozhasd magadból! 
https://petcast.hu/gyerek-es-kutya-kutya-es-gyerek/

 
Ha pedig éppen nagyon nagy nyomás alatt állsz, mert a gyereked folyton egy cicáért, kutyáért vagy hörcsögért nyaggat, vagy te szeretnéd őt meglepni, mindenképpen fülelj bele ebbe az adásba is: https://petcast.hu/38-jo-ajandek-egy-kisallat/

Petcast, az állati podcast! Beszélgetések a felelős állattartásról szakértőkkel hitelesen, közérthetően.