Suba, a felejthetetlen komondor emlékére...

1996. óta az Ebugatta életében sok kutyát mutattunk be műsorainkban, többnek az egész életét végig kísértük, kennelek generációit láttunk felnőni. Mindig voltak különlegesnek mondható "négylábú személyiségek", melyek megjelenésükkel, viselkedésükkel belopták magukat a szívünkbe a kamerákon kersztül, vagy az életben. A magyar kutyafajták elkötelezett híveiként mindig kiemelt figyelmet fordítottunk őshonos kincseink bemutatására. 

 
Egyik kiemelkedő szépségű és jellemmel rendelkező, királyi megjelenésű komondor, Suba, távozott a kutya mennyországba. Felkértem gazdáját, és szívből köszönöm, hogy megtisztelt bennünket azzal, hogy pár mondattal bemutatja kutyáját, így méltóképp emlékezhetünk meg földi életéről. 
 
Suba
 
"SUBA  von Thüringen rövid bemutatása. Amikor kiválasztottam a hat kis komondor közül, akkor már látszott rajta, hogy nagyon ígéretesnek mutatkozik. Első sikere Dombóváron volt, a kölyök BIS 1 helyezettje lett. Később Komáromban fiatal osztályban Fiatal BIS 2. helyezettje lett, aztán követték a magyar fajta győztes cimek, legszebb magyar fajta. Elérte a HCH címet és ezt már három évesen. Legnagyobb sikere a 2015 Milánói Világkiállitás ahol 20 komondor került megmérettetésre, itt elnyerte a CACIB-ot, mint a Champion osztály képviselője, aztán a legszebb szuka és kan összevetésén a BOB-t. Így elérte azt amit egy komondor valaha is el tud érni. Fajtagyőztes és Világgyőztes komondor lett. Sajnos egy tragikus baleset miatt a kiállitás után 6 hétre az életét vesztette, amit a mai napig nem tudok megérteni. 
Ami őt jellemezte: szuverén karaktere, egyedülálló szőrköntöse, elegáns mozgása, csodálatos, kimért viselkedése minden helyzetben. De mindettől függetlenül itthon ugyanúgy végezte az őrző feladatát mint a többi komondorom. Területünkön kivül, mindig barátságos, közvetlen módon megengedte gyerekeknek, felnőtteknek, hogy megsimogathatják. Milánóban is emberek száza fényképezte, csodálta meg viselkedését, hatalmas szőrköntösét."

Wagner Edit, a von Thüringen komondor kennel tenyésztője