Játssz a házi kedvenceddel mobilon is! Érkezik a Petcube kisállatfigyelő kamera Európába

 

Szeptember végén kerül az európai boltok polcaira a 2014-ben „Legjobb Európai Hardver Startup” díjjal jutalmazott Petcube kamera, amely alapjaiban változtatja meg a háziállatok és gazdáik közötti kommunikációt. Az eszköz segítségével az állattartók okostelefonjukon keresztül figyelhetik otthon maradt kedvencüket, sőt beszélhetnek és játszhatnak is velük, bárhol is legyenek a világban.

Megközelítőleg 72 millió európai háztartásban van legalább egy kisállat, melyek közel fele macska vagy kutya. A Petcube kamera megtalálta a megoldást arra a problémára, hogyan léphetünk velük kapcsolatba akkor is, amikor épp otthon kell őket hagynunk.

A Petcube kisállatkamera ötletét egy Rocky nevű kis csivava ihlette. Amikor reggelente Rocky egyedül maradt, akkora lármát csapott, hogy a szomszédok állandóan feljelentéssel fenyegetőztek. Gazdája egy Arduino-alapú robotot készített, mely egy kamerából és távirányítású lézerből állt, így interneten keresztül távolról is tudott játszani kedvencével, megakadályozva ezzel a lármázását. Nem sokkal később Alex a barátaival, Andrey Klennel és Yaroslav Azhnuykkal feltalálták a Petcube kamerát.

A Petcube egy beépített kamerával, hangszóróval, mikrofonnal, lézermutatóval és Wi-Fi-vel rendelkező elegáns, minimalista stílusú dobozka. Segítségével a világ bármely pontjáról lehetővé válik az otthon maradt háziállatokkal történő kommunikáció és akár a közös játék is. A széles látószögű kamera élő adást biztosít, a lézermutató pedig az ingyenes iOS és Android alkalmazásokon keresztül irányítható. A Petcube mobilapplikáció az állatbarátok számára egyben közösségi hely is, amelyen megoszthatják a kedvencek képeit, új barátokat szerezhetnek, de akár mások háziállatait is felügyelhetik vagy szórakoztathatják.