„Csirke allergia”?!

Csak a szennyezett, rossz minőségű forrásból származó csirkét tartalmazó táp okozhat allergiát.

Több elmélet van arra vonatkozóan, hogy mitől alakul ki az allergia, és minden elméletben van igazság. Tudjuk, hogy az allergia az immunrendszer túlzott reakciójának eredménye, mely csak többszöri kitettség esetén alakul ki.

564204-320056748069742-888286610-n.jpg

Kialakulásához szükséges továbbá az allergén anyagok folyamatos bevitele. Allergén anyagok lehetnek az arra hajlamos kutyáknál a különböző állati fehérjék, a leggyakrabban használt térfogatnövelő adalékok (szója, burgonya, gabona, keményítők és rostok), valamint az alacsony minőségű fő alkotó összetevők.

A legtöbb állateledelben megtalálható húskészítmények az előállításuk során ki vannak téve az emulgeálószereknek, ízfokozóknak, színezékeknek és tartósítószereknek, nem is beszélve a hormonokról és vegyi anyagokról, melyek előidézik és meggyorsítják az allergia kialakulását

A térfogatnövelő adalékok biológiailag nem is megfelelő tápanyagok kutyák és macskák számára. Ezek az anyagok idővel annyira stresszelik az immunrendszert, hogy válaszreakciót váltanak ki, ami allergiás tünetek formájában jelentkezik. Szukáknál a szója miatt sokszor megfigyelhető vemhesülési probléma, alomszám visszaesés, mivel a szója ösztrogént tartalmaz, mely a fogamzásgátlók egyik alapanyaga.

A már kialakult allergiás reakciókat a kutya tápjának váltásával tudjuk orvosolni a megfelelő állatorvosi ellátás mellett. A legtöbbször ajánlott hipoallergén összetevők a lazac, a bárány, a szarvashús, és a rizs.

www.innomarket.hu