Gereblyével törte be a kutya koponyáját

Állatkínzás bűntette miatt emeltek vádat a 40 éves, büntetlen előéletű pincehelyi férfi ellen.


Idén májusban történt, hogy az egyik napon az esti órákban Pincehely lakott területén belül kerékpározott egy férfi, miközben pórázon, szájkosár nélkül vezette staffordshire terrier kutyáját.

Az egyik házból kiszaladt az utcára a vádlott puli kutyája, melynek hatására a staffordhire terrier elrántotta a gazdáját, elszabadult, és a pulit kergetve beszaladt a vádlott házának udvarára, ahol még egy németjuhász is volt. A kutyák kergették egymást, majd rövid idő elteltével megnyugodtak. Az udvarban dolgozó férfiak ennek ellenére seprűvel az állatok felé ütöttek, ami miatt az állatok ismét ingerültté váltak, a vádlott gyermekei pedig megijedtek.

A vádlott ekkor érkezett az udvarba egy homlokrakodó géppel. Látva a történteket egy gereblyével azonnal rátámadt a staffordshire terrierre, annak ellenére, hogy a kutya gazdája ekkor már szintén odaért. A vádlott azonban nem várta meg, hogy a tulajdonosa megfogja a kutyát, hanem a gereblyével azonnal ütlegelni kezdte az állat fejét. Az ütések olyan erejűek voltak, hogy először a gereblye feje törött le, majd a szerszám nyele is több darabra hasadt.

A vádlott a már magatehetetlenül a földön fekvő állatot is többször fejbe vágta, majd a póráznál fogva a földön a munkagépig vonszolta és bedobta a markoló kanalába. Az állatot elvitte a gazdája házához, és az ott lévő vízelvezető árokba borította. A bántalmazás következtében a kutya koponyacsontja betörött és mindkét szemére megvakult, életét az állatorvos mentette meg.

A kutyának nagy szenvedést okozó, bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, tájékoztatta lapunkat dr. Páli Péter, a Tolna Megyei Főügyészség eseti sajtószóvivője.