Gazdikat talált a Starbucks

Április a világ minden Starbucksában a társadalmi felelősségvállalás hónapja. A magyar kávézók idén hat állatmenhely örökbe fogadható kutyáinak nyújtottak segítséget, hogy szerető és gondoskodó gazdára találjanak.

 Starbucks-tarsadalmi-felelossegvallalas-honapja.png

A 13 magyarországi kávézó mindegyike három-három kutyának keresett új otthont. A vendégek többek között a kávézókban kiállított képek és információs anyagok segítségével tájékozódhattak az örökbefogadás menetéről, de a baristák további hasznos tudnivalókkal is ellátták őket.

 

A programban a Starbucks mellett az Elek-Ágh Állatmenhely Alapítvány, a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület, a Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület, a Futrinka Állatvédő Egyesület, a Luca Kutyamenedék Állatvédő Alapítvány, valamint az Ebárvaház Nonprofit Egyesület vett részt, ezen szervezetek gazdára váró négylábúi közül került be minden kávézóba három-három. A hónapban két alkalommal a Starbucks önkéntes csapata személyesen is ellátogatott a menhelyekre, ahol munkájukkal és adományaikkal az örökbefogadásra váró kutyák ellátásához járultak hozzá.

Starbucks-onkentes-nap-2.jpg

 

„Április a világ minden Starbucks kávézójában egyet jelent a közösségi felelősségvállalás hónapjával. Baristáink, partnereink aktív résztvevői a menhelyek sikerének, nemcsak adományaikat, hanem fizikai munkájukat is felajánlották a cél elérése érdekében. A program célja az volt, hogy bátorítsuk a vásárlókat a felelősségteljes örökbefogadásra. Bízunk benne, hogy a munkánk meghozza gyümölcsét, és hozzájárulunk ahhoz, hogy minél több szeretetre vágyó kutya otthonra találjon” – mondta el Moldova György Dávid, a Starbucks magyarországi brand managere. 

Starbucks-onkentes-nap-13.jpg