Szélmalom kennel

Szélmalom kennel | 2015.01.22

WP-002241.jpg

A dobermann fajtával először kutyakiállításon találkoztam, nagyon megtetszett a fajta, így a 90-es évek közepén egy nagyon jó tenyésztőtől vásároltam egy kis szuka kutyát, ő volt a Szélmalom kennelem alapító kutyája.
Saját tenyészetemből kikerülő kutyák eredményesen szerepeltek kiállításokon, így 2012-ben Bronzkoszorús Mestertenyésztői címet értem el.
 
Jelenleg kennelemben 3 barna szuka kutya él, Tini a többszörös Champion, HPO II. munkavizsgás kutyám 8 éves, Gigi 3 éves, ő  HPO I. többszörös osztálygyőztes barna kutyám és Zoé 1,5 éves Bh vizsgás, tenyészszemlés, kiállításokon eredményesen szerepelő kutyám.
 
A kiállítások mellett a kutyák kiképzése is nagyon fontos számomra, a dobermann egy munkakutya, mely képességeit maximálisan ki kell használni, úgymint az engedelmes vagy az őrző-védő feladatok megtanításában. Ez a fajta nagyon mozgásigényes, agilis, figyelmes, éber, könnyen motiválható. Nagyon jó házőrző, a gyermekeket szereti.
Saját kutyáimat magam képzem, vizsgáztatom, az elért eredmények alapján 2011-ben Bronzkoszorús Mesterkiképző címet kaptam elismerésül.
 
Kinek is ajánlom  dobermannt?  Azoknak, akik első látásra beleszeretnek, nemcsak a kutya küllemébe, hanem a belsejébe is. A nagy barna szemeikbe, intelligenciájukba, de egyúttal az érzékeny lelkükbe is. 
 
Ferenczi Sándorné
Karcag
 

Ebugatta TV hírlevél

Ha elsőként szeretnél értesülni az Ebugatta híreiről, játékokról, programokról, speciális ajánlatokról, iratkozz fel hírlevelünkre!

Kérjük add meg e-mail címed!