Érzékeny Eb - ha korpás, vagy viszket...

EbugattaTV | 2015.04.05

DSC-0702.JPG

Felelős állattartóként mindent meg kell tennünk azért, hogy kedvencünk egészséges legyen. Előfordulhat azonban, amikor „ránézésre” látjuk, hogy valami nem teljesen „stimmel” nála, például vakarózni kezd kutyánk. Kevesen gondolnák, hogy kifejezetten ilyen problémákat egyszerű táplálékváltással is megelőzhetünk, kezelhetünk.

Felnőtt kutyáknak a bőr és szőrzet állapotának javítására hoztak létre kifejezetten érzékeny szőrű állatoknak szárazeledelekett, melyek megelőzik a száraz, pikkelyes, viszkető bőr kialakulását.

A tápot akkor kell etetni, ha az állattulajdonost aggasztja kutyája fénytelen szőrzete, túlzott nem-szezonális szőrhullása, száraz, korpázó bőre és/vagy az állatnál jelentkező nem specifikus viszketés. A lakásban tartott kutyáknál kifejezetten ajánlott a fűtési idény előtt és utáni átállásnál, amikor a hőmérséklet különbség korpásodást okoz. Vedlés esetén is ajánlott az ilyen táp etetése, hiszen a szőrváltási folyamatot meggyorsítja. Kiállításra való felkészítésnél is célszerű a tápváltás, hiszen egy egészséges bőrű és szőrzetű kutya kiemelkedhet a mezőnyből.
Ezekben a tápokban kiváló minőségű fehérje és specifikus aminosavak nélkülözhetetlen összetevőket biztosítanak a szőrnövekedéshez és a bőrsejtek megújulásához, ezáltal javítják a bőr egészségi állapotát és küllemét. A magas szintű és ideális arányú omega-3 és -6 zsírsavak gátolják a gyulladást, és fokozzák a szőr fényességét és a bőr simaságát. A hozzáadott egyedülálló antioxidáns formula pedig segít megvédeni az oxidatív károsodásra különösen érzékeny bőrsejteket. 

Ebugatta-11.jpg