Szelén: a háziállatokat is védik

SelBruHa Kft. | 2015.12.20

A szelént 1817-ben fedezte fel Jacob Berzelius, és Szelénéről, a hold görög istennőjéről nevezte el. Sokáig toxikus vegyületnek tartották, és jelenleg is széles körben használják az iparban: többek között félvezetők, fénymásolók, rozsdamentes acél készítéséhez. A század közepén azonban bebizonyosodott, hogy nélkülözhetetlen nyomelem.

Ahogyan az ember számára, úgy a házi kedvenceink számára is nélkülözhetetlen, s utóbbiaknál is felléphet szelén és E vitamin hiányos állapot.

S hogy miért ennyire fontos a szelén pótlása kedvenceink esetében éppúgy, mint nekünk embereknek?

A szelén a szervezet antioxidáns védelmi rendszerében vesz részt, ami gátolja a szabad gyökök DNS-molekulákat károsító hatását. Létfontosságú szerepet játszik azon enzim működésében, amely fontos védőhatást fejt ki a környezetből és a táplálékkal a szervezetbe kerülő mérgekkel szemben.

Mindemellett megelőző szerepe lehet a rák, a szív- és érbetegségek, és több egyéb jótékony hatása mellett az háziállataink öregedési folyamatait is lassíthatja. 

A Selbruha Kft. által forgalmazott Selen Pet kapszula E-vitamint, halolajat és élesztőkivonatot is tartalmaz a minél összetettebb és jobb hatás érdekében.

A halolaj telítetlen zsírsavainak köszönhetően a szervezeten belül gyulladás gátló anyagok termelődését segíti elő, és a szív- és keringési betegségek megelőzésére, a már kialakult bajok kezelése mellé segítségül is adható.

Azoknak a gazdiknak is ajánlható, akiknek fontos kedvenceik szőrzetének szépsége; a telítetlen zsírsavak megteszik hatásukat.

A tenyészők számára pedig abból a szempontból is fontos lehet a Selen Pet alkalmazása, hogy a szelén és az E-vitamin a szaporodási folyamatokra kifejezetten kedvező hatást gyakorol.