SH-Ark Extra

SelBruHa Kft. | 2015.12.20

Ízületi problémák, porckopás és egyéb mozgásszervi problémák esetén gyakran merül fel a cápaporc, mint lehetséges regeneráló különféle formákban. Ahhoz, azonban, hogy bizalmat szavazhassunk egy-egy készítménynek, fontos, hogy kissé jobban megismerjük összetevőit, a fejlesztést megelőző kutatási eredményeket. Hiszen miért éppen a cápaporc?

Meglepő tény, hogy a cápák testében nincs egyetlen csont sem, kizárólag porc, ami a cápa teljes súlyának kb. 6-8 százalékát teszi ki.

A cápaporcban pedig olyan komplex szénhidrátok találhatók, amelyek nem csak immunszabályozók, hanem gyulladás gátló hatásúak is.

A brüsszeli kutató, Dr. Serge Orloff a Centre Hospitalier Universitaire Brugmann professzora a nyolcvanas évek közepén az ízületi gyulladások specialistájaként kezdte a cápaporc hatásait vizsgálni, s kutatásai során igen kedvező eredményeket ért el, főképp térdízületi problémák kezelésében.

A cápaporc nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, ezért szinte bárki számára javallott a SH-Ark Extra szedése, ugyanakkor aktív hatóanyaga a glükozamin remekül regenerálja a kötőszövetet, így ízületi, ín vagy porc problémák esetén ideális megoldást jelent.

Számos más területen – pl. rákkutatás – végeztek különféle kísérletek, melyek igazolták, hogy ez a különös élőlény a vízben ugyan veszélyt jelent, de a gyógyításban a porcából nyert porított anyag jelentős szerepet kaphat, legyen szó emberről vagy négylábú kedvencekről.

A Selbruha Kft. által forgalmazott SH-Ark Extra ugyanis egyszerre alkalmazható sikeresen háziállatoknál és embernél.