Nem menő... “csak” állatot védeni. Szerintem.

EbugattaKriszti | 2019.08.20
Kb. három éves korom óta mentem az állatokat, mert szerintem akkor volt amikor először hazavittem egy macskát aminek fájt valamije, és a fecskéket amiknek leverte a vihar a fészküket, csapkodtam a legyeket, hogy egyenek. Szerencsére olyan családba születtem, ahol az állatok tisztelete és szeretete alap volt. 
Még járni is Bogyó a pulink tanított meg. 
Akkoriban nem volt internet, mégis a világ minden részén ismerték a Pásztortűzvirág kennelt, és sokat dolgoztunk azért, hogy megismertessük az embereket a magyar kutyafajtákkal, és, hogy védjük az állatok értékét. 
Az egész országban talán a legelső per volt, amit akkor indítottunk, amikor a szomszédunk gazírtás mellett megmérgezte a kutyáinkat. Anyukám amikor Gubancot eltemette a többiek után, apum be kellett zárja pár napra lenyugodni, mert megindult egy baltával a kezében, hogy agyonveri az illetőt. De rájött, hogy ez semmit nem oldana meg, hiszen nem csak egy ember ilyen, hanem több is, és ezen kell változtatni. Akkoriban kiröhögtek minket mindenhol, hogy “ezek csak állatok”, nem volt állatvédelem, nem volt törvény (aztán anyu ezen változtatott), de az önbíráskodás sem volt divat, így tizensok év után megnyertük a pert a gyilkos szomszéd ellen, aki az ítélet hirdetése után két nappal szívinfarktusban meg is halt. Nem, nem lejtettünk öröm táncot, nem írtuk ki mindenhova, hogy megérdemelte, nem volt buli. Egy könnycsepp volt, nem érte, hanem azokért az ártatlan lelkekért, akiktől elvette az életet. A családja sírt, ès az unokái épp eleget utána, mert nekik csak “nagyapa” volt, aki egyszer meggondolatlanul rosszat tett. 
Azóta eltelt sok év (tényleg sok), és nagyon megváltozott a világ. 
Régebben akinek ezt a történetet elmeséltük, mély együttérzést mutatott, és mindenben segített, hogy az igazság jogilag is kiderüljön, és aki állatot bántott, büntetést kapjon. 
Akkoriban az állatvédők azzal voltak elfoglalva, hogy állatot mentsenek, és örökbe adják őket. 
Manapság a kanapé állatvédők gyűlölete mindent elsöprő, embertelen, normális gondolkozástól és a normális világtól elszakadt, kifordultak önmagukból és még azt sem tudom mondani, hogy állatokká válnak, mert az állat akármi is történik, tiszteli a másikat. 
Manapság az állatvédők akik “csak” dolgoznak, ésszerűen fogadnak be kutyákat - értem ez alatt, hogy mindent megadnak az árvának amire szüksége van egészségileg és lelkileg, nem vállalják túl magukat, nem menők... 
nem menők, mert nem ülnek a gép előtt egész nap, nem csak nyomorék és kínzott állatokat fogadnak be, természetesen nem “élőzik” végig, ahogy ez megtörténik, és nem, nem akarnak embert sem ölni, verni, megnyomorítani, hanem az állattal foglalkoznak, és azzal, hogy neki segítsenek. 
Nem menők, mert tisztelik az állatokat, az embereket. 
Nem menők, mert nem sírnak-rínak állandóan, hanem dolgoznak. 
Nem ülnek állandóan a gép előtt válaszolgatva a kanapé állattartóknak, hanem kutyaszart pucolnak, és órákat ülnek egy árva mellett, hogy az szokja az emberi jelenlétet. Mindezek miatt nem követi több száz ezer ember az oldalukat, a munkájukat, és nem is nekik adományoz, mert ők nem hangosak, nem keltik a gyűlöletet, nem menők...
Amióta megszülettem arra neveltek, hogy tiszteljem az embereket, állatokat, az életet. 
Nem vagyok menő manapság ezzel. 
De nem is kell, mert tudom mit tettem le eddig az asztalra, mennyi mindent tettem az állatokért, az emberekért. És tudom, hogy kik azok, akik ugyanilyenek. 
Ők mindig számíthatnak rám, és amiben tudok, segítek nekik. És az én oldalaimról azonnal kizárásra kerül, aki nem tiszteli a másikat, gyűlölködik, és olyan szavakat ír le emberről, állatról, amit élőben ki sem merne mondani... 
Tisztelem mindazokat az állatvédőket, és köszönöm nekik áldozatos munkájukat, akik “nem menők”.
EbugattaKriszti 
És most hatásvadász fotó sem kerül a poszt alá, remélem mégis sokan elolvassák...vagy nem.