Kilövik, elaltatják, kidodta, költözik...

EbugattaKriszti | 2019.08.20
Kilövik, elaltatják, kidodta, költözik... az emberek sokféleképpen és sokszor kétségbeesetten próbálnak megszabadulni kutyáiktól, kegyetlen címsorokkal. A menhelyek dugig, az állatvédők elfáradtak, hely nincs, pénz nincs. Két nap alatt ez csak egy pár kiragadott “örökbe fogadásra buzdító” poszt, amit láttam. 
 
Hosszú írás lesz...
Vannak élethelyzetek (betegség, halál), amikor valóban nincs mit tenni, de akkor sem lesz 1-2 napon belül nem lesz megoldás... idős állatoknak, talán soha. Az állatorvos egészséges kutyát nem altat el, azért mert valaki elköltözik, és ez az egyszerűbb megoldás. Ha igen, nem méltó a szakmájához. 
A tenyésztők kűzdenek, hogy az általuk imádott fajtáik ne haljanak ki, drasztikusan csökkent ugyanis a fajtatiszta kutyák száma. Ezek a kutyák is élőlények, és érző lények, bár manapság lassan “bűnnek számít”, ha valaki kifejezetten szeretne egy egészséges, szűrt szülőktől származó, munkára, kiállításra szánt ebet. Nem a tenyésztők kutyáival vannak tele a menhelyek, nem azok keresnek gazdát...
Hanem a sok felelőtlen, csak “egyszer szüljön”, de cukik a kiskutyák, felelőtlen szaporítóktól, betegen, piacról, kocsik csomagtartójából vett vagy kapott kutyákkal... 
Nem kell mindenkinek kutyát tartania, ugyanis ez nagy felelősség, tudni kell akár 15-20 évig is gondoskodni róla, akkor is ha költözik az ember, akkor is ha idős, beteg lesz az állat. Lehet okolni ezekért az állapotokért sok mindenkit, de a baj, még sajnos mindig a fejekben van.. amikor az állatvédő szervezet kap egy levelet, hogy adják fel postai csomagban egy dobozban nekik a kutyát. 
Sok országban kötelező az ivartalanítás a nem fajtatiszta, tenyésztésre szánt kutyáknál (igen, ez is pénzbe kerül, ezt is be kell kalkulálni). Több helyen már vizsgához kötik a kutyatartást. 
Én csak annak örülnék, ha az emberek gondolkoznának. Akkor is, ha magukhoz vesznek egy élőlényt, akkor is, ha bajba kerülnek, és kegyetlen sorokat olvashatunk tőlük, mi lesz, ha nem viszi el valaki tőlük az állatot...
Lehet a soraimmal nem egyetérteni, belekötni, de gondolkozni is kicsit rajta...
Egy ideális világban nincs felesleges és felelőtlen szaporulat, nincsenek tele a menhelyek, mert a kóboroló kutyák gazdáit hamar be tudják azonosítani a chip alapján, ami rendesen van regisztrálva, egy ideális világban nem mindenki tarthat kutyát, egy ideális világban komoly büntetés jár a felelőtlen állattartóknak, és állatkínzóknak...
És most pár poszt, amit két nap alatt láttam a Facebookon...
- Meg utoljara hirdetem 8hetes jack rassel kiskutya kan ingyen elvihető kulonben megy a "levesbe"
- Sziasztok csoport tagok ezt a kis termetű kis kutyát benynek hívják és kan (fiú)kutya 2 éves lesz nem soká nyáron 
Ajandek(INGYEN)elvihető szeretet teljes nagyon hűséges a gazdájához és család tagjaihoz is,gyerekeket szereti és nagyon meg értő kutyus az arcodrol a könnyeket elcsalja és boldoggá tesz tegedet,szeret jatszani és nyugodt termetű kis kutya szeret aludni de ha lássa hogy szomorkodol egyből hizelegni fog neked és ez a kutyus jobban fog téged szeretni mint te saját magadat az életbe,mindig azon fog törekedni hogy,hogyan legyél boldog minden pillanatba,,benti kutyának van szoktatva szóval sehol nem pisil vagy kakilbe mert nem ojan kutya hogy idegen hejen kakilna vagy pisilna be..én ezt onnan tudom hogy én voltam vagy vagyok még egy kis ideig a gazdája és hidjetek el nagyon faj hogy elkell engedném de azért kell el ajándékoznom mert van egy kis egészség ügyi probléma(nem a kutyának) a egészség ügyi probléma az hogy kicsit hullik a szőre de nem nagyon és a anyum allergiás a kutya szőre így a doktornő mondta hogy a kutyának új családot kell találni..nagyon fog hiányozni nekem????????
A képeket leci nézétek meg róla az összeset 
Akit érdekel a kutyus jelentkezzen leci
 
-Te nyomorult rohadék, aki Gesztely és Újcsanálos között kiraktad ezeket a kicsiket, nem jött be a terved, nem gázolták őket halálra!!!!!
A feketét időben észrevettük, ahogy menekült keresztül az úton, a foltos testvére rögtön rohant elő a bokorból, bújt, hízelgett, közben sikerült megcsípni a fekete félőset is!!!
Hazarohantunk velük és visszamentünk, többször bejártuk az utat oda-vissza, végül egy bokor mögül kinyüszített a harmadik tesó is, őt is megmentettük!!!
Ne kerülj a szemünk elé, aki kib*sztad őket, mert az anyád sem fog rád ismerni!!!!!!! ????????????????????????????????????????????????????????????????????????
13 állat mellé hazahoztuk őket, de már csak a zsúfolt, levegő nélküli garázsban, szobakennelben lett nekik hely, ami maximum egy éjszakára megoldás!!!!!
Segítsetek kérlek, három tündéri kisfiúnak keresünk azonnal befogadókat, gazdikat!!!!!
Átvevő szervezet segítségéért is nagyon hálásak lennénk!!!!!!!! 
Tobi (fekete), Locky (fehér-sárga foltos) és Monty (barna) borzasztóan éhesek, szomjasak, ölik egymást a kajáért és a vízért ????????????????????????????????????????????????????????????????????????
 
-Szeretett másfél éves nőstény kiskutyám családi okokból kifolyólag elvihető örökbefogadási szerződéssel és ivartalanítási kötelezettséggel igényes, gondos gazdinak! Erős csontozatú, izmos felépítésű. Egyedüli kutyának ajánlott. Más kutyát, akit nem ismer, nehezen fogad el, de szoktatható. Emberekkel jó a viszonya.  Oltásokkal, chippel ellátva. Negatív kommentet nem szeretnék kapni, aki ismer tudja, hogy élek-halok a kutyákért!!! Sajnos nincs más megoldás. Köszönöm a figyelmet és megosztásokat...
 
- Maszat Gazdit keres!
Maszat egy 5 éves ivartalanított fajta bichon kan. Első gazdái költözés miatt másnak adták... Második gazdájánál szerzett sérülései majdnem az életébe kerültek. 
Kutyabarát,ember centrikus és még tud bízni. Hónapok óta várja, hogy valaki örökbe fogadja, de esélye nincs, hiszen sérülései a szeme világába kerültek. Teljesen vak. Egyik szemét eltávolították, és a másik sem menthető. Ha valaki mégis úgy érzi, hogy Maszattal szeretne együtt élni boldogságban pár évig...
 
-Dabason az erdőbe magára hagytàk! Gazdit keres....
 
-Sajnálatos családi okok miatt sürgősen (szombatig) új otthont kell találni Maszatnak! Ő egy 2 éves, nagyon barátságos, kedves, ivaros kislány; viszonya cicákkal nem ismeretes,de kutyákkal és emberekkel jól kijön.
 
-❗❗SOS FUVARRA LENNE SZÜKSÉGÜNK
❗❗❗HOLNAP DÉLUTÁN KILÖVETI A LAKOSSÁG ❗❗❗
Kérlek osszátok meg!
Nem sikerül, nem találok számára egy olyan embert, aki őt is szeretné!
Aki, legalább ideiglenesen befogadná.
Miért kell egy fiatal kutyának meghalnia?
A termete miatt?
Azért, mert fekete?
Emberek miatt.. Megint... 
Luna nevet kapta tőlem.. 
Lunát holnap délután már nem fogom látni.
Nem tűrik a helyiek tovább.
Luna egy tündér, bújós, embercentrikus kutyus.
Szeretne szeretni, de esélyt sem adnak rá!
Kérlek segítsetek, kapjon esélyt ő is!